www.saibabaofindia.dk >>>

 

 
 

Dagens Ord fra Sai Baba på dansk

 

Arkiv maj 2010

 

 

Dagens ord som skrevet i Prasanthi Nilayam i dag

1. maj 2010


 

For eksistenser, fordybet i verden, er der to forhindringer, der må overvindes: "Begærligheden efter dyriske ønsker og tungens begærlighed." Hver eneste af jer må besejre disse. Så længe, de varer ved, forårsager de sorg. Disse er alle synders årsag og synd er staldgødningen, på hvilken Maya (illusion) trives. De, der stræber efter frigørelse, bør betvinge sanserne. For at besejre disse ønsker - ligegyldigt hvilken handling I udfører - spise, gå, studere, gøre tjeneste eller bevæge jer, bør I udføre dem med den overbevisning, at de fører jer til Guds nærværelse. Enhver handling bør gøres i en ånd af hengivenhed til Herren.

-SAI BABA


 

 

 
2. maj 2010


 

Vidya (ægte Viden) instruerer jer i først at reformere jer selv. Efter at have transformeret jer selv, prøv da at reformere andre. Det er rådet, der gives af Vidya. Den falske tilknytning til den objektive verden kan tages op ved rode med uselvisk tjeneste, udført som tilbedelse af Herren. Ægte hengivenhed er karakteriseret ved Kærlighed til alle, til alle tider, overalt.

-SAI BABA


 

 
 

Dagens ord som skrevet i Prasanthi Nilayam i dag

3. maj 2010


 

 

En landmand nivellerer marken og gør den klar, fjerner stenene og tornene, pløjer og forbereder marken, nærer jordbunden med staldgødning, vander den og tilfører den kunstgødning. Herefter sår han frøene og udplanter spirerne. Dette følges af processen med at fjerne ukrudt og sprøjte med pesticider. Til sidst, efter lang ventetid, høster han afgrøden. Når først afgrøden er høstet, tørrer han den, tærsker den og stabler til sidst produktionen. Alle disse forskellige processer er til for at fodre maven. Man må på samme måde også opleve, at sult, tørst, glæde og sørgmodighed, sorg og tab, lidelse og vrede, mad og appetit ikke er andet end impulser, der tilskynder os til at opnå Herrens tilstedeværelse. Hvis I har denne holdning, vil ingen synd nogensinde plette jeres handlinger. Over tid vil også disse impulser forsvinde uden at efterlade spor.

-SAI BABA


 

 

 

Dagens ord som skrevet i Prasanthi Nilayam i dag

4. maj 2010


 

 

Jeres natur bliver afsløret af jeres handlinger, bevægelser, udtryk, tale, madvaner, tøj og måden, på hvilken I oprører jer. Derfor må I være opmærksom på at sikre jer, at jeres tale, bevægelser, tanker og opførsel alle er rigtige og fyldt med kærlighed og ædelhed, uden vildskab og lunefuldhed. I må udvikle ydmygheden til at tro på, at I har meget at lære fra andre. Jeres entusiasme, stræben, beslutsomhed, arbejdskapacitet, viden og visdom må ledes hen imod alles velfærd og ikke kun benyttes til jeres egoistiske mål. I bør være tolerante og udvikle altfavnende Kærlighed.

-SAI BABA

 


 

 

 

Dagens ord af Sai Baba som skrevet i Prasanthi Nilayam i dag

5. maj 2010


 

 

I må forstå værdien af en moders kærlighed og hendes bekymring for jer. I skal give jeres moder den højeste prioritet. Nogle gange tager den moderne ungdom sig ikke af deres mødre. De tror, de er højt uddannede og at deres mødre ingenting ved. Det er en stor misforståelse at tænke sådan. Se aldrig ned på jeres moder. Mødre bør heller ikke tvinge deres børn til at være enige i alt, hvad de gerne vil. Gennem kærlighed og oprigtighed bør hun lede sine børn på rette vej. Enhver moder bør stræbe efter, at hendes børn vil blive noget godt; de behøver ikke at blive noget stort.

-SAI BABA

 


 

 

 
 
 
 
 Dagens Ord i dag >>>
 
 

 

Arkiv Dagens Ord 2010

 

 

   <<< Facebook              saibabaofindia.dk >>>

 

 

 

samt til

Dansk vejledning til at blive medlem af 'Saibabadk' for at modtage

'Dagens Ord' m.v. på dansk direkte i sin egen mailboks:

http://uk.groups.yahoo.com/group/saibabadk/message/1979

 

Copyright © www.saibabaofindia.dk